Mitä ayurveda-tuotteita ihmiset eniten käyttävät?

neem

Katsoimme vuoden lopussa, mitkä ovat verkkokauppamme eniten myydyt tuotteet. Kuten viime vuonnakin, eniten myyty tuote oli Vata-tee. Se ei ole yllätys, sillä annan sitä itsekin usein lahjaksi myös ayurvedaan tutustumattomille ystävilleni, ja oikeastaan kaikki tykkäävät siitä. Viime aikoina myös Pitta-tee on noussut kymmenen myydyimmän tuotteen joukkoon, koska moni suorittamiseen taipuvainen asiakkaamme tuntee sen viilentävän ja tasapainoa antavan voiman. Se on miedon makuinen eikä niin makea kuin Vata-tee.

Toiseksi eniten myyty tuotteemme on kuitenkin Neem. Sille on löytynyt laaja käyttäjäkunta ihmisistä, jotka haluavat ehkäistä ja torjua influenssan tyyppisiä vaivoja. Neem ei ole kaikkia sairauksia parantava ihmerohto, kuten innokkaimmat tuotteen käyttäjät siitä tuntuvat ajattelevan, mutta sillä on ehdottomasti omat etunsa kokonaisterveyden tukena, erityisesti näinä aikoina.

Kolmanneksi myydyin tuotteemme on keltainen Mung Dal. Siitä on tullut monelle asiakkaallemme vuosien saatossa vakioraaka-aine keittoruokiin ja pataruokiin. Mung-pavusta kasvissyöjä saa hyvän kattauksen valkuaisaineita ja aminohappoja, joten suosittelen sitä monille. Muiden kasvisten kanssa käytettäessä se pyöristää mukavasti muita makuja.

Ayurdent hammastahna ja Triphala plus tabletti ovat eniten myytyjen listalla seuraavina. Ayurdent ja hieman miedompi Ayurdent Mild ovat hyviä suuhygieniatuotteita monessa suhteessa. Paljolti siksi, mitä niissä ei ole, mutta myös sen ansiosta, että niiden suulle sopiva koostumus tuntuu puhdistavalta ja luonnollisesti raikastavalta – ei keinotekoiselta.

Triphala plus on tuote, joka hellii suolistoa ja parantaa ruoansulatusta. Siksi se on monen suosikki myös pidempiaikaisessa käytössä. Niitäkin, jotka käyttävät sitä väliaikaisena laksatiivisena tuotteena, suosittelen käyttämään tuotetta vähintään kuukauden verran. Näin voidaan vaikuttaa myös mahdollisen ruoansulatusongelman taustalla olevaan perussyyhyn, ei vain oireeseen. Tämä ohje pätee muihinkin ayurveda-tuotteisiin. Kroonisissa ongelmissa on syytä miettiä pidemmänkin yrttikuurin tarvetta.

Brahmi on uusi tuote kymppilistalla ja sille on hyvät perusteet. Moni tietotyötä tekevä tuntee tarvitsevansa aivoilleen vahvistusta ja saa Brahmin avulla ajattelunsa kirkastumaan.

Muista myös moniyrittivalmisteet

Kymmenen eniten myydyn tuotteen lista ei sisällä yllätyksiä, mutta välillä kummastelen sitä, miksi moniyrttituotteet – kuten Vata Balance ja Kapha Balance – eivät ole nousseet vielä korkeammalle. Niitä käyttävien asiakkaiden kokemukset ovat kuitenkin varsin selkeitä – Vata Balancen vataa tasapainottava ja rauhoittava vaikutus tuntuu nopeasti ja selvästi. Samoin Kapha Balancen kaphaa tasapainottava vaikutus. Molemmat yrttivalmisteet tukevat erityisesti hermoston hyvinvointia.

Tällainen eniten myytyjen listaus on tässä tehty lähinnä viihdemielessä. Ayurvedan ydinajatus on yksilöllinen terveyden vahvistaminen. Ei se, että käytetään jotain muotituotteita, koska muutkin käyttävät.

Suosittelen sinullekin, että pyrit ensisijaisesti vahvistamaan terveyttäsi ruokailu- ja päivärutiinejasi parantamalla sekä liikunnan ja levon tasapainoa varjellen. Yrtit ja luontaistuotteet voivat tukea terveyttäsi ja vahvistaa elimistöäsi kohtaamaan elämän haasteita, mutta niiden rooli on enemmänkin tukea muita hyviä ratkaisujasi, ei olla se ratkaisu.

Haluatko lisätietoa yrttivalmisteistamme? Voit lähettää minulle viestiä verkkosivumme kautta https://samhita.fi/oletko-kiinnostunut-samhitan-tuotteista/. Vastaan yleensä parissa päivässä.

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.