Kestävän kehityksen lupauksemme – Samhita ja Maharishi Ayurveda

Me SAMHITAN väki haluamme auttaa sinua tasapainottamaan kehoasi ja elämääsi tehokkaiden ayurveda-tuotteiden ja elämäntapavinkkien avulla. Mielestämme sairaus ei luo epätasapainoa, vaan sairaus on oire epätasapainosta. Kehon, mielen ja tunteiden tasapaino on kestävää ja hyvää terveyttä.

SAMHITALLA käsityksemme hyvinvoinnista ja terveyttä edistävästä ravitsemuksesta perustuu maailman vanhimpaan, edelleen käytössä olevaan perinteikkääseen intialaiseen terveys- ja ravitsemusoppiin: ayurvedaan.

SAMHITAN kautta saatavat Maharishi Ayurvedan eri tuotteet kuten, yrtit, teet, luonnolliset ihonhoitotuotteet sekä hieronta- ja aromaattiset öljyt ovat kaikki tarkoitettu palauttamaan ja ylläpitämään tasapainoa. Yrttivalmisteiden reseptit ovat ayurveda-mestareiden kehittämiä. Yrtit ovat kestävän kehityksen mukaan kasvatettuja ja sadonkorjuu tehdään juuri oikeaan aikaan, kun yrtit ja hedelmät ovat parhaimmillaan.

Suurin osa Maharishi Ayurveda -tuotteiden ainesosista ovat peräisin sertifioidusta luomuviljelystä Maharishi Ayurveda Indian mailta ja sertifioidusta luonnonvaraisesta keräyksestä Himalajan vuoristosta. Harvinaisten kasvilajien viljelyn yksi hyöty on se, että samalla suojellaan ja ylläpidetään Intian perinteisen kasviston runsautta ja monimuotoisuutta.

SAMHITAN TARINA

Välittämämme Maharishi Ayurveda -tuotteet ovat olleet Euroopan markkinoilla pioneereja. Maahantuonti Suomeen alkoi jo vuonna 1987. Nykyisin Maharishi Ayurveda-tuotteita myydään kaiken kaikkiaan yli 50 maassa. SAMHITAN tarina alkoi vuonna 1994, kun Arja Skalski aloitti tuotteiden maahantuonnin.  Arja oli silloin toiminut pari vuotta Maharishi Ayurveda -konsulttina ja halusi tarjota konsultaatioasiakkailleen markkinoiden laadukkaimmat tuotteet ruokavalio- ja elämäntapaohjeiden tueksi. Nykyisin Arjan ystävä Heli Jurvanen jatkaa Arjan perinnettä. Heli on suorittanut Bachelor of Ayurveda -tutkinnon vuonna 1999, ja on koulutukseltaan myös sairaanhoitaja (AMK) sekä kuntoutuksen ohjaaja (AMK).

Olemme SAMHITALLA tarkkoja edustamiemme tuotteiden turvallisuudesta ja noudatamme terveystuotteiden myymistä ja markkinoimista koskevaa suomalaista lainsäädäntöä. Myymme vain tuotteita, joita ei ole vahvennettu  alkoholiuuttamisella tai eristämällä kasvista pelkästään vaikuttavaa ainetta. Näin kasvipuristeissa säilyy kasvin alkuperäinen voima ilman, että se kuormittaa kehoa liikaa.

TUOTETURVALLISUUS JA HIILIJALANJÄLKI

Kaikki tuotteemme käyvät läpi monivaiheiset turvallisuusselvitykset. Maharishi Ayurveda -tuotteet valmistetaan Intiassa varsin nykaikaisissa tuotantotiloissa.  Jokainen ravintolisien tuote-erä testataan raskasmetallien, torjunta-aineiden, mykotoksiinien ja mikrobiologisten (pilaantumista aiheuttavien) epäpuhtauksien varalta.

Tuotantolaitoksen oman laboratorion tarkastusten ohella viranomaiset valvovat tuotteiden turvallisuutta ahkerasti. Ensin EU:n tulli, kun tuotteita tuodaan Eurooppaan, sitten Suomen Tulli, kun niitä tuodaan Euroopan keskusvarastolta Suomeen. Tulli valvoo tuotteita pistokokein myös varastossamme. Myymiämme ravintolisiä Suomessa valvoo Ruokavirasto. Koska Samhitalla on paljon luomutuotteita, olemme myös Ruokaviraston valtuuttamien luomutarkastajien valvonnan piirissä.

Käytämme postitukseen kartonkisia kierrätysmateriaaleja ja uusiokäytämme laatikoita aina kuin mahdollista. Luonnollisesti vältämme turhia kuljetuskustannuksia aina kun mahdollista. Lajittelemme ja kierrätämme myös ylimääräisen pakkausmateriaalin. Käyttämämme sähkö on ”vihreää sähköä”, suorittamamme lähikuljetukset ajetaan sähköllä ja toimistomme internet-yhteys toimii valokuidulla.

Suosimme Matkahuollon kuljetuksia, jotka ovat hiilineutraaleja. Matkahuolto on selvittänyt pakettipalvelujensa hiilijalanjäljen ja he seuraavat sitä vuosittain. Hiilineutraalin pakettikuljetuksen tuottamiseksi Matkahuolto käyttää omien päästövähennystoimenpiteiden rinnalla päästöjen kompensointia. Kompensaatio toteutetaan tukemalla sertifioituja hiilensidonta ja –päästövähennyshankkeita Suomessa ja Intiassa.