Maharishi Ayurvedan laatu- ja arvolupaus

Maharishi Ayurveda -tuotteiden valmistuksessa traditio ja nykyaika kohtaavat toisensa. Kaikki tuotteemme perustuvat aitoihin ja alkuperäisiin ayurveda-resepteihin. Myös tuotantolaitokset ja prosessit edustavat uusinta tekniikkaa ja laatustandardeja, mikä varmistaa tuotteiden tasaisen ja korkean laadun.

Teemme monen tasoista laadunvalvontaa

Päähuomiomme on aina ollut tuotteiden laadussa. Tarjoamme turvalliset tuotteet kaksinkertaisen valvonnan avulla. Omat tuotantolaitoksemme Intiassa ja kaksinkertainen laadunvalvonta varmistavat tuotteiden puhtauden.

Jokainen tuote-erä testataan uudelleen Euroopassa riippumattomassa laboratoriossa. Seuraamme kasvinsuojeluaineiden, mikrobien (homeiden, bakteerien) sekä raskasmetallien jäämiä uusimpien standardien mukaisesti. Turvallisuutesi on meille tärkeä asia!

Viljely ja sadonkorjuu on tarkkaan seurattua ja suunniteltua

Kaikki Intiasta tuodut tuotteemme tulevat ensisijaiselta valmistajaltamme, Maharishi Ayurveda Products Indialta (MAP India). Useimmat kasvit ja yrtit on kasvatettu omalla viljelysmaallamme kestävin menetelmin. Niiden sato korjataan silloin, kun yrtit ovat parhaimmillaan. Kasvin terveysvaikutus vaihtelee suuresti vuodenajan, kuun vaiheen ja vuorokaudenajan mukaan.

Ainesosat, joita käytetään Maharishi Ayurvedan luomutuotteissa (mm. yhden yrtin kapselit, mausteteet, churna-maustesekoitukset ja mantelijuomajauhe), tulevat sertifioidusta luomutuotannosta, joka noudattaa EU-direktiivejä (EC) 834/2007 ja (EC) 387/2008.

Sertifioituja tuotteita

MAP Indian tutkimuskeskus Intiassa on Intian tiede- ja teknologiaministeriön virallisesti tunnustama ja sertifioima.

Maharishi Ayurvedan ravintolisille on myönnetty uusi AYUSH-laatupalkinto. Tämä sertifikaatti, jonka myöntää Foodcert India, on perustettu Intian terveysministeriön aloitteesta. Sen tarkoitus on varmistaa korkeat laatustandardit tuotteiden puhtaudelle.

Maharishi Ayurvedan tuotantolaitoksille Intiassa on myönnetty seuraavat sertifikaatit:

  • ISO 9001:2008 (kansainvälinen laadunvalvontastandardi)
  • ISO 22000:2005 (kansainvälinen elintarviketurvallisuuden valvontajärjestelmä)
  • HACCP (elintarviketurvallisuuskäytäntö, joka kuvataan EU-säädöksessä 852/2004)
  • WHO-GMP (Maailman terveysjärjestön ohjeistus elintarviketuotannon laadunvalvontaan)
  • ECOCERT (EU-direktiivin (EC) 834/2007 mukainen luomutuotanto)
  • GLP-sertifikaatti, joka varmentaa rekisteröidyn laboratorion hallintajärjestelmän kaikille tärkeille laboratoriotesteille ja laitteiden kalibroinnille.

Laatulupaus valikoimiemme tuotteista

Perinteinen tuotanto: Tuotteidemme valmistus perustuu satoja vuosia vanhoihin resepteihin. Noudatamme valmistuksessa usein hyvinkin yksityiskohtaisia klassisia ohjeita, jotta ayurvedisen tiedon täysi potentiaali saadaan käyttöön (EU:n säännöt huomioon ottaen).

Parhaat raaka-aineet: Koulutetut poimijat keräävät yrttimme optimaaliseen aikaan. Käytämme ainoastaan raaka-aineita, jotka täyttävät korkeat vaatimukset puhtauden, kypsyyden ja vaikuttavuuden suhteen.

Ei helppoja kompromisseja: Jos tärkeitä raaka-aineita ei ole saatavilla tai laatu ei vastaa vaatimuksia, emme valmista tuotteita sen sijaan, että tyytyisimme heikompaan laatuun.

Ympäristönsuojelu: Ayurveda on tietoa pitkäikäisyydestä, mikä tarkoittaa myös, että suojelemme luontoa sekä työntekijöidemme ja asiakkaidemme terveyttä. Aina kun mahdollista, kasvatamme kasvit omalla maallamme sertifioiduilla luomumenetelmillä. Suojelemme harvinaisia lajeja. Pakkausmateriaalit tuotetaan kierrätysmateriaaleista. Vältämme tarpeettomia kuljetuksia valmistamalla kaiken samassa laitoksessa.

Luomutuotanto: Suuri osa tuotteistamme on saatavilla sertifioituna luomulaatuna.

Otamme huomioon ekologisen jalanjälkemme

Veda-tiedon mukaan ihminen, luonto ja maailmankaikkeus ovat yhtä. Tähän pohjautuu syvä ymmärrys elämän perusperiaatteista ja korkea vastuuntunto luonnon suojelusta. Maharishi Ayurveda kantaa tätä vastuuta johtamiskulttuurilla, joka perustuu johdonmukaisesti kestävien liiketoimintakäytäntöjen standardeihin. Haluamme siis säilyttää elämän edellytykset tälle ja tuleville sukupolville.

Aina kun mahdollista, Maharishi Ayurveda -tuotteiden ainesosat tulevat sertifioidusta luomutuotannosta omalla viljelysmaallamme. Laajennamme myös jatkuvasti luomutuotteidemme valikoimaa. Lisäksi prosessoimme ainesosat lähtökohtaisesti aina paikallisesti, jotta kuljetusmatkat saadaan minimoitua.

Mitä tulee viljelyfilosofiaamme, kasvatamme itse harvinaisia kasvilajeja Intian kasvikunnan monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Aina kun mahdollista, käytämme myös ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja, jotka on valmistettu kierrätetystä paperista.