Kestävän kehityksen lupauksemme – Samhita ja Maharishi Ayurveda

Me SAMHITAN väki haluamme auttaa sinua tasapainottamaan kehoasi ja elämääsi tehokkaiden ayurveda-tuotteiden ja elämäntapavinkkien avulla. Mielestämme sairaus ei luo epätasapainoa, vaan sairaus on oire epätasapainosta. Kehon, mielen ja tunteiden tasapaino on kestävää ja hyvää terveyttä.

SAMHITALLA käsityksemme hyvinvoinnista ja terveyttä edistävästä ravitsemuksesta perustuu maailman vanhimpaan, edelleen käytössä olevaan perinteikkääseen intialaiseen terveys- ja ravitsemusoppiin: ayurvedaan.

SAMHITAN kautta saatavat Maharishi Ayurvedan eri tuotteet kuten, yrtit, teet, luonnolliset ihonhoitotuotteet sekä hieronta- ja aromaattiset öljyt ovat kaikki tarkoitettu palauttamaan ja ylläpitämään tasapainoa. Yrttivalmisteiden reseptit ovat ayurveda-mestareiden kehittämiä. Yrtit ovat kestävän kehityksen mukaan kasvatettuja ja sadonkorjuu tehdään juuri oikeaan aikaan, kun yrtit ja hedelmät ovat parhaimmillaan.

Suurin osa Maharishi Ayurveda -tuotteiden ainesosista ovat peräisin sertifioidusta luomuviljelystä Maharishi Ayurveda Indian mailta ja sertifioidusta luonnonvaraisesta keräyksestä Himalajan korkealta alueelta. Harvinaisia kasvilajeja myös viljellään, jotta suojellaan ja ylläpidetään Intian kasviston runsautta ja monimuotoisuutta.

Välittämämme Maharishi Ayurveda -tuotteet ovat olleet Euroopan markkinoilla pioneereja, jo vuodesta 1987. Nykyisin Maharishi Ayurveda-tuotteita myydään kaiken kaikkiaan yli 50 maassa. SAMHITAN tarina alkoi jo vuonna 1994, kun Arja Skalski aloitti tuotteiden maahantuonnin.  Arja oli silloin toiminut pari vuotta Maharishi Ayurveda -konsulttina, ja halusi tarjota konsultaatioasiakkailleen markkinoiden laadukkaimmat tuotteet ruokavalio- ja elämäntapaohjeiden tueksi. Nykyisin Arjan ystävä Heli Jurvanen jatkaa Arjan perinnettä. Heli on suorittanut Bachelor of Ayurveda -tutkinnon vuonna 1999, ja on koulutukseltaan myös sairaanhoitaja.

Me täällä SAMHITALLA olemme tarkkoja edustamiemme tuotteiden turvallisuudesta, ja noudatamme terveystuotteiden myymistä ja markkinoimista koskevaa suomalaista lainsäädäntöä. Myymme vain tuotteita, joita ei ole vahvennettu esimerkiksi alkoholiuuttamisella tai eristämällä kasvista vaikuttavaa ainetta. Näin kasvipuristeissa säilyy kasvin alkuperäinen voima, joka ei kuormita kehoa.

Käytämme postitukseen kartonkisia kierrätysmateriaaleja, ja uusiokäytämme laatikoita aina kuin mahdollista, ja vältämme turhia kuljetuskustannuksia. Lajittelemme ja kierrätämme myös ylimääräisen pakkausmateriaalin. Käyttämämme sähkö on ”vihreää sähköä” ja toimistomme internet-yhteys toimii valokuidulla.

Suosimme Matkahuollon kuljetuksia, jotka ovat hiilineutraaleja. Matkahuolto on selvittänyt pakettipalvelujensa hiilijalanjäljen, jota he seuraavat jatkossa vuosittain. Hiilineutraalin pakettikuljetuksen tuottamiseksi Matkahuolto käyttää omien päästövähennystoimenpiteiden rinnalla päästöjen kompensointia. Kompensaatio toteutetaan tukemalla sertifioituja hiilensidonta ja –päästövähennyshankkeita Suomessa ja Intiassa.