Ayurvediset ravintolisät täydentämään ruokavaliota

Kehomme on luonnon ihme, miljoonien vuosien evoluution tulos. Se pitää itsensä jatkuvasti tasapainossa ja pystyy sopeutumaan ulkoisiin vaikutuksiin ja korjaamaan itsensä. Ayurvedan perinnetiedon mukaan ihmisten pitäisi pystyä elämään 115 vuotta ja pitempäänkin – onnellisena ja terveenä.

Stressi, saasteet ja voimakkaasti prosessoitujen ruokien syöminen saattavat kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti elimistön kykyyn korjata itseään.

Ayurvedan käsitys terveydestä ja elämänlaadusta syntyivät hyvin kauan sitten. Silloin ihmisiin kohdistuva paine oli merkittävästi pienempi: ruoka oli luonnonmukaista sekä keho, mieli ja sielu kohtasivat vähemmän ongelmia, stressiä ja vierasaineita.

Nykyajan kiivas elämäntyyli, ylirasitus, teolliset ravinneköyhät ruoat, liikunnan puute ja ympäristömyrkyt ylikuormittavat elimistön rajallista kykyä sietää stressiä ja haitallisia vaikutuksia. Ayurvedan näkemys tilanteesta onkin, että nykyään tasapainomme järkkyy nopeammin ja ikäännymme ennenaikaisesti.

Tämän takia ayurveda suosittaa täydentämään ruokavaliota ravintolisillä, jotka parhaimmillaan auttavat jokaista doshaa saavuttamaan kehon ja mielen tasapainoisen tilan. Perinteisen Ayurvedan mukaan rasayanat eli ayurvediset ravintolisät vakiinnuttavat kehon ja mielen yhteistyötä sekä vahvistavat kehon vastustuskykyä.

Tutustu myös laatulupauksiin ravintolisistämme!