Nyt kun mansikkasato on parhaimmillaan ja kehomme tarvitsee nesteytystä, haluan jakaa teille neljä ayurvedistä suosikkireseptiäni kesän välipalaksi tai janojuomaksi. Kokeile ja nauti!
Mango-mansikka hedelmäsalaatti
- 1 kypsä mango paloiteltuna
- 250 g mansikoita paloiteltuna
- 0,5 dl saksanpähkinöitä pilkottuna
- 1 rkl mantelirouhetta
- 0,5 dl luomurusinoita
- ripaus kardemummaa
- (2 tl vaahterasiirappia tms. makeutusta)
- koristele mintun tai basilikan lehdillä
- Tämä salaatti viilentää ja antaa energiaa. Se sopii jälkiruoaksi tai välipalaksi – ja on hieno picnicin kruunaaja.
Virkistävä ja viilentävä meloni-kurkkujuoma
- 4 dl vesimelonia pilkottuna
- 2 dl kurkkua kuutioituna ja pilkottuna
- 10 lehteä minttua (maun mukaan)
- 2 rkl limen mehua
- tarvittaessa: 1 tl hunajaa
- Lisää ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
- Tässä juomassa on runsaasti elektrolyyttejä tukemaan nestetasapainoa. Voit lisätä juomaan myös 1 rkl chian siemeniä.
Mansikka-melonijuoma/smoothie
- 250 g mansikoita
- 500 g (noin 1 litra) vesimelonia/hunajamelonia paloiteltuna
- 5-10 mintun lehteä, tai vaihtoehtoisesti 2-3 basilikan lehteä.
- (2 tuoretta taatelia tms. makeutusta, poista kivet)
- Lisää ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Mansikka ja meloni ravitsevat ja tukevat kehon nesteenpoistoa.
- Voit tehdä tästä myös smoothien lisäämällä joukkoon 1 -2 rkl mantelijauhetta ja 1 rkl chian siemeniä. Tämä on hyvä aamujuoma tai iltapäivän välipala!
Pitta-tee hedelmä-twistillä
- ½ lasillista Pitta-teetä. Hauduta ohjeen mukaan 5 minuuttia.
- ½ lasillista viileää ananas- tai omenamehua – mieluiten sellainen mehu, joka on tehty tuorehedelmistä eikä tiivisteestä.
- Koristele mintun oksalla ja nauti huoneenlämpöisenä tai viileänä. Tämä tee on viilentävä, kehoa ja mieltä tasapainottava juoma, kun tarvitset taukoa.