Hehkuvan kauniiksi uudistuva iho hyötyy mineraaleista

Radiant Skin health Claims for Iron

Ayurvedan näkökulmasta kehomme ja ihomme eivät ole stabiileja vaan jatkuvasti muuttuvia, virtaavia järjestelmiä. Nykytiede vahvistaa tämän. Joka sekunti miljoonat vanhat solut korvataan uusilla. Yhdessä vuodessa lähes kaikki kehomme atomit korvautuvat toisilla. Ihmiskehon sisäinen äly sisältää siis suunnitelman, josta se muodostuu yhä uudelleen ja uudelleen.

Onkin perusteltua, että ruoan sisällöllä ja laadulla on tärkeä rooli Ayurvedassa, koska kaikki kehon ja ihon kudokset muodostuvat siitä. Ruoan tulee olla tuoretta, luonnollista ja monipuolista, helposti sulavaa ja herkullista. Ruokareseptien tai suositusten tiukka noudattaminen ei ole niin tärkeää, vaan luonnollisten yksilöllisten tarpeiden tunnistaminen.

Kauneus tulee sisältä

Tämä ikivanha sanonta toteutuu terveellisen ruokavalion, ulkoilun ja ayurvedisten ravintolisien avulla. Niillä kaikilla voidaan vaikuttaa paljon yllä kuvattuun kehon ja ihon uudelleen ja uudelleen rakentumiseen.

Vaikka voiteilla, emulsioilla ja yrteillä on tärkeä rooli henkilökohtaisessa hygieniassa ja kosmetiikassa, ayurvedassa Prabhaksi kutsuttu kauneuden ja hehkun olemus syntyy kuitenkin ensisijaisesti aineenvaihdunnan tehokkaasta toiminnasta. Maharishi Ayurvedan ravintolisät koostuvat yrtti- ja mineraaliyhdisteistä, jotka tukevat aineenvaihduntaa luonnollisella tavalla. Niiden tehokkuuden salaisuus on yrttien laadussa ja käsittelyprosessissa sekä yrttien tarkoin määritellyissä sekoitussuhteisssa – kunka paljon mitäkin yrttiä yhdistelmässä on.

Radiant skin -yrttivalmiste

Ihosi uudistuu kokonaan muutaman viikon välein – sitä syntyy siis koko ajan! Uusia ihosoluja muodostuu joka päivä. Solujen aineenvaihdunta sekä kollageenin ja elastiinin tuotanto hidastuvat kuitenkin ikääntyessä. Iholle voikin kerääntyä verenkierron mukana kulkeutuneita kuona-aineita, jolloin se alkaa näyttää samealta ja elottomalta.

RADIANT SKIN sisältää huolellisesti valittuja yrttejä, joiden on ayurveda-perinteessä tiedetty edistävän ihon terveyttä ja edistävän raudan optimaalista imeytymistä. Radiant Skin sisältää mm. Guduchia ja Neemiä, jotka edistävät normaalia maksan hyvinvointia. Maksa poistaa verestä kuona-aineita.

Radiant Skin sisältää myös puhdasta, ayurvedisesti käsiteltyä rautaa, joka edistää solujen jakautumista ja edesauttaa hapen kulkeutumista ihosoluihin. Tuotteen vaikutukset näkyvät joskus nopeasti, mutta eivät kuitenkaan yli yön. Jos haluat selkeämpiä tuloksia, sisäisiä valmisteita kannattaa käyttää yleensä parin, kolmen kuukauden kuureina.

Onko kehossasi kuona-aineita enemmänkin?
Sen merkkejä kehossa ja mielessä ovat mm. raskas olo, aivosumu ja limaisuus nielussa tai kielessä. Kuona-aineiden poistumista voit edistää lisää esimerkiksi mausteilla. Vaikkapa Pippali (intialainen pitkäpippuri) on hyvä mauste edistämään kuonan poistumista kehosta. Pippalijauhetta voi laittaa ruoan sekaan tai sekoittaa lämpimään/kuumaan veteen 1-2 kertaa päivässä, maun mukaan. Myös Trikatu-mauste toimii samalla tavoin. Trikatussa yhdistyy Pippali, mustapippuri ja inkiväärijauhe. Voit tehdä itse Trikatua yhdistämällä näitä mausteita sinulle sopivassa suhteessa. Tämäkin mausteyhdistelmä on tulinen, mutta ei kuitenkaan chilin tavoin polttava.

Jos sinulla on taipumusta kehon/mielen kuumuuteen, kokeile Pitta Churnaa. Se aktivoi ruoansulatusta lempeästi ja on paras vaihtoehto pitta-tyypille. Pitta Churna on curry-tyyppinen mausteseos joka viilentää ja rauhoittaa. Maussa tuntuu mieto fenkolin maku. Pitta Churnaakin voi ottaa joko ruoan mausteena tai lämpimään veteen sekoitettuna.

Maksan hyvää toimintaa voit tukea myös Liver Care-valmisteella. Se tukee hyvin kehon puhdistuskuuria huolehtimalla maksan hyvinvoinnista.

Uusi MULTIMINERAL -valmiste on sekin monen iholle todella tarpeellinen laajan ja ainutlaatuisen mineraalisältönsä ansiosta. Tästä valmisteesta lisää myöhemmin.

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.