Helpotusta helteeseen ja helteen jälkeen

Helpotusta helteeseen ayurvedan keinoin

NYT on Suomessa kaikkien aikojen pitkä kesä. Kun lämpimän kesän jälkeen saamme nauttia vielä helteisestä syyskesästä, tarkoittaa se sitä, että pitta-dosha on nyt villeimmillään, osalla meistä vielä jopa viikkojen ajan, vaikka helteet hellittäisivätkin tai välillä olisi sadepäiviä

Olet ehkä palannut jo lomilta töihin. Nyt ei kuitenkaan ole vielä hyvä aika pinnistellä ja suorittaa tai panna itseään koville. Kun pitta on läsnä ympäristössämme – kuten nyt todella on – on sinulle hyväksi, jos päästät itsesi hieman vähemmällä.

Huomaat pittan yliaktivoitumisen mielen ja kehon kuumenemisena. Toisinaan voit jopa aistia kuumenemisen. Joskus se ilmenee muulla tavoin. Saatat olla kärsimätön ja ärtyä tavallista helpommin, herätä keskiyöllä kuumuuteen, kärsiä päänsärystä tai vatsavaivoista, iho-ongelmista jne. Pitta liittyy moniin pään, vatsan tai ihon alueen vaivoihin. Vaikka et vielä niistä kärsisi, kannattaa nyt ennakoida.

Jo aika pienillä valinnoilla voit rauhoittaa pittaa. Kaikki mieltäsi ja kehoasi ayurvedisesti viilentävä parantaa tilannettasi ja tukee sinua kohti hyvin sujuvaa syksyä. Olemme jo aiemmin keränneet näitä keinoja yhteen. NYT sinun kannattaa lukea ainakin yksi näistä artikkeleista:

https://samhita.fi/ihana-kamala-lampo-hellitti-mutta/

https://samhita.fi/saa-viileni-entas-sina/

https:// samhita.fi/20-ayurveda-vinkkia-pitta-doshan-tasapainottamiseen 

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.