Amrit Kalash ”vuoden immuniteettiboosteri” Intiassa

korona

Kun länsimaissa keskustellaan epidemioista, valokeilaan nousee yleensä virus – ja se, mitä virukselle voidaan tehdä. Ayurvedisen lähestymistavan ytimessä on aina ihminen – ja se mitä voidaan tehdä virusten ja muiden terveyden uhkien ehkäisemiseksi. Mitä pitää huomioida, että pysyy terveenä ja vahvana.

Jos edelleen aktiivisessa tilassa olevasta koronapandemiasta on jotain toistaiseksi opittu, niin se, että sairastuneiden oirekirjo on hyvin erilainen: moni on lähes oireeton, toiset vakavasti oireilevia ja pieni osa jopa kuolettavasti sairaita. Tunnettuja ennustetta huonontavia riskitekijöitä ovat esimerkiksi ikä, ylipaino ja erilaiset keuhkosairaudet. Kuitenkin myös esim. jokaisessa ikäluokassa sairauden vakavuuserot ovat todella merkittäviä. Vanhemmissakin ikäluokissa suuri enemmistö selviää taudista hengissä.

Emme voi vaikuttaa geneettiseen perimäämme, mutta kaikkeen muuhun immuniteettiin liittyvään voimme vaikuttaa. Ensinnäkin tietoisuutemme ja valppautemme on perusta sille, miten sovellamme viranomaisilta ja muilta terveydestä paljon ymmärtäviltä tahoilta saamiamme neuvoja ja ohjeita – olemmeko riittävän varovaisia ja olemmeko järkevällä tavoin varovaisia. Kun olet henkisesti hyvässä tasapainossa, järkevästi toimiminen on helpompaa. Tähän Maharishi ayurveda tarjoaa toimivia ratkaisuja. (ks esim https://samhita.fi/muista-ilo-ja-ojas-myos-vakavina-aikoina/)

Toiseksi kehomme vitaliteetti ja tasapainotila vaikuttaa osaltaan siihen, miten vakavana ja kohtalokkaana tauti iskee, jos se iskee. Länsimaissakin on yleisesti tiedossa, että kehon tasapainoon ja vahvistamiseen ja sitä kautta myös immuniteettiin voimme vaikuttaa esim. liikunnalla ja terveellisellä ravinnolla. Meillä länsimaissa tämä tieto jää kuitenkin helposti vain sivulauseeseen. Ayurvedan piirissä kehon ja mielen ennalta vahvistaminen kuuluu päälauseeseen. SE on se juttu ja me oikeasti voimme tehdä paljon. Laajasti katsoen ayurveda-blogimme melkein kaikki artikkelit kertovatkin juuri siitä.

Tähän terveyden ennalta vahvistamisen ideaan liittyvät myös HEAL-säätiön* Intiassa vuosittain jakamat terveyspalkinnot. Näitä palkintoja annetaan parhaille ja käytetyille ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ratkaisuille. Tällä kertaa nimenomaan Maharishi Amrit Kalash ja Maharishi Ayurveda valittiin vuoden immuniteettiboosteriksi.

Maharishi ayurvedan suuri ylpeydenaihe Amrit Kalash on yrttivalmiste, josta olemme kertoneet tässä blogissa jo aiemminkin. Se on arvioitu yhdeksi maailman eniten tutkituista ravintovalmisteista ja sitä on myyty yli 50 eri maassa jo 35 vuoden ajan.

Otamme tiedon palkinnosta vastaan ilolla ja voiton kunniaksi itse tuote on nyt myös tarjouksessa.

* Immunity Champions of India Awards 2020 -palkinnon jakanut HEAL-organisaatio on arvostettu, voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee laajasti yhteistyötä terveydenhuollon eri sidosryhmien kanssa, tavoitteena edistää tietoisuutta terveyttä edistävistä käytännöistä.

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.