Kesäinen yrtti-vihannespasta neljälle

SummerPasta

Nyt ovat vihannekset ja yrtit parhaimmillaan! Tämä helppo ja nopea pastaresepti on koko perheen suosikki, joka tasapainottaa erityisesti pittaa, mutta sopii kaikille. Mintun lehdet voivat olla vähän karkeita, tällöin ne kannattaa pilkkoa huolellisesti.

  • 250 g italialaista pastaa, esim. penne-, simpukka- tai kierrepastaa
  • 60 ml oliiviöljyä tai gheetä
  • veitsen kärjellinen asafoetidaa
  • 200 g tuoreita papuja, kannat poistettuna ja pilkottuna
  • 300 g kesäkurpitsaa, eli kaksi pientä tai yksi keskikokoinen. Pienet ovat rapeita ja maukkaita!
  • suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 80-100 g leipäkrutonkeja: paloittele leipä noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Voit kokeilla erilaisia leipiä.
  • 1,75 dl tuoretta basilikaa silputtuna hienoksi
  • 1,25 dl tuoretta persiljaa silputtuna – sileälehtinen persilja on parempi.
  • 0,5 dl tuoretta minttua silputtuna hienoksi
  • mustapippuria.

Poista pavuista kannat ja pilko ne. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa neljäksi lohkoksi ja pilko lohkot 0,5 – 1 cm paksuiksi paloiksi.

Laita pasta kiehumaan ja keitä kypsäksi/al denteksi, ja siivilöi vesi pois. Jos ne valmistuvat ennen vihanneksia, jätä ne veteen, kunnes vihannekset ovat valmiit. Muuten ne tarttuvat toisiinsa.

Lämmitä 50 ml oliiviöljyä/gheetä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää pavut, sekoita ja anna hautua kannen alla 2 – 3 minuuttia.

Lisää kesäkurpitsa ja suolaa maun mukaan, sekoita ja peitä kannella. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes vihannekset ovat vähän pehmentyneet eli noin 5 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana. Ota pannu levyltä sivuun, kun ne ovat valmiit.

Laita toinen pannu levylle kuumenemaan 2 rkl oliiviöljyä. Lisää Asafoetida ja sekoita noin puoli minuuttia, kunnes se tuoksuu. Lisää leipäkuutiot ja kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes ne ruskistuvat ja muuttuvat rapeaksi. Lisää yrtit ja mustapippuri pannulle, ja pyöräytä muutama sekunti. Sekoita seos pastan ja vihannesten kanssa. Voit koristella annokset kokonaisilla basilikan lehdillä.

Resepti on lainattu Miriam Hospodarin kirjasta Heaven’s Banquet.

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan