Ayurvediset vastustuskyvyn boosterit

Ayurveda-tuotteet

Ruoansulatuksemme toimivuus on tärkeää vastustuskyvyllemme – hyvän ruokavalion, liikunnan ja ulkoilun lisäksi. Ruoansulatuksen merkitys on suuri siksi, että heikosti tai epäsäännöllisesti toimivan ruoansulatuksen takia kehoon muodostuu kuona-aineita eli aineenvaihdunnan ylimääräisiä jäämätuotteita. Tämä rasittaa ja heikentää kehon toimintoja, mukaan lukien vastustuskykyä.

Tässä artikkelissa katsotaan, millaisia boostereita ayurveda tarjoaa ruoansulatuksen ja vastustuskyvyn tueksi.

Ruoansulatuksen tehostaja Digest Special tasapainottaa vatsahappoja ja vähentää kaasun muodostusta. Se tukee maksan ja haiman toimintaa.  Sitä otetaan 1 tabletti kaksi kertaa päivässä. Se auttaa poistamaan kehon kuona-aineita. Digest Special sopii erityisesti vata- ja kapha tyypeille. Pittan kannattaa käyttää sitä pienempiä annoksia, esim. puoli tablettia.

Iltaisin otettava Triphala Plus sisältää kolmea hedelmää ja ruusua, mikä tukee hedelmävalmisteen tehoa ja tekee siitä vatsaystävällisen. Triphala edistää yön aikana tapahtuvaa aineenvaihduntaa, jolloin ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti ja kuona-aineet poistuvat hellävaraisesti. Artikkeli Triphalasta

Vahvin vastustuskyvyn boosteri: Amrit Kalash duo, päivittäin!

Tämä voimakas valmisteyhdistelmä on uniikki valmiste, jossa on yli neljääkymmentä yrttiä ja hedelmää. Vanhat ayurvedateksti kertovat näiden vahvojen yrttiyhdistelmien tehon perustuvan siihen, että ne aktivoivat kehon omaa älykkyyttä. Tämän älykkyyden toimiessa keho pystyy helposti luomaan immuunipuolustukselle tärkeää ojasta.

Kaksiosaisen Amrit-tuotesarjan koetaan yleensä lisäävän kehon ja mielen energiatasoa sekä immuniteettia. Amrit duoa käyttäneet ovat raportoineet mm. onnellisuuden lisääntymisestä, vahvuudesta vastoinkäymisten aikana sekä energiatason ja sisäisen harmonian lisääntymisestä.

Amrit Kalash tahna auttaa vahvistamaan sydäntä, mieltä ja immuunijärjestelmää. Se on hyväksi hengitysteille. Amrit Kalash yrttipuriste auttaa puolestaan vahvistamaan hermostoa ja aivoja. Sen on kuvattu vahvistavan mielen tasapainoa ja toimintoja, siksi moni käyttää sitä myös meditaation syventäjänä. Katso aiempi artikkeli Amritista

Nasya tipat suojaavat ylähengitysteitä säännöllisesti käytettynä. Tiputa tippa sieraimeen ja hengitä sisään siten että suljet toisen sieraimen. Öljy sisältää yli kahtakymmentä yrttiä ja sen sanotaan tasapainettavan, puhdistavan ja suojaavan sieraimia ja poskionteloita. Nasya tippoja käytetään myös siitepölyaikaan suojaamaan limakalvoja.

For The Cold Season lisää vastustuskykyä vahvistamalla ruoansulatusta, poistamalla kuona-aineita ja tasapainottamalla kaphaa – eli tässä tapauksessa vähentää limaisuutta. Se sisältää runsaasti Tulsia (pyhä basilika) mikä tukee hengitysteitä ja hermostoa. Lakritsinjuuri tukee hengitysteiden toimintaa ja eri pippurit tehostavat tuotteen imeytyvyyttä. Moni käyttää ”Coldseasonia” menestyksekkäästi silloin, kun epäilee flunssan olevan iskemässä.

Herbal Oil with Mint on seitsemän eteerisen öljyn yhdistelmä sisältäen kamferia, ajowainia (villitinjami), piparminttua, neilikkaa, fenkolia, eukalyptusta ja kanelia. Nämä eteeriset yrtit yhdessä torjuvat tehokkaasti viruksia. Herbal Oilia voidaan käyttää höyryhengitykseen tai huoneilman raikastamiseen. Se auttaa avaamaan ylähengitysteiden tukkoisuutta.

Kapha Aromaöljy sisältää laventelia, rosmariinia, eukalyptusta, kamferia ja frankinsensiä. Tämäkin on tehokas viruksia torjuva yhdistelmä. Se auttaa vähentämään kaphaa eri limaisuutta. Kaphan tärkein sijaintipaikka on keuhkot ja hengitystiet.

Valmista spray, jolla puhdistat huoneilmaa! Voit käyttää Kapha aromaöljyä jossa on miellyttävä tuoksu, tai Herbal Oil with Mintiä joka avaa tehokkaasti hengitysteitä. Laita kahvikupillinen (noin 1,2 dl) puhdasta vettä spraypulloon ja lisää 20 tippaa eteeristä öljyseosta. Lasinen pullo olisi paras tähän tarkoitukseen. Suihkuta ilmaan niin usein kun haluat.

Tärkeää: jos sinulla on flunssan oireita, on tärkeää, että pysyt kotona ja lepäät niin paljon kuin mahdollista. Näin annat vastustuskyvylle mahdollisuuden toimia tehokkaasti. Syö vain, kun olet selkeästi nälkäinen. Juo pitkin päivää keitettyä, lämmintä vettä, mielellään n. desilitra puolen tunnin välein. Voit myös juoda inkivääriteetä. Paras ruoka on kasviskeitto tai Kitchari-keitto. Voit helpottaa oloasi esim. aiemmin mainituilla aromaöljyillä ja höyryhengityksellä sekä For the Cold Season -yrttipuristeilla. Jos sinulle tulee korkea kuume, kuiva yskä ja hengitysvaikeuksia, ole yhteydessä terveyskeskuksen päivystysnumeroon.

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.