Kaksi hyvää syytä käyttää guggulu-yrttiä

guggulu

Guggulu on ayurvedinen tuote, jota on käytetty Intiassa vuosituhansia tukemaan lymfaattisen järjestelmän puhdistumista ja uudistumista. Se on Bedellium-puun pihkaa. Neurologi, ayurveda-lääkäri Kulreet Chaudhary toteaa sen olevan hänen ”salainen aseensa” yhdessä Triphalavalmisteen kanssa, kun tarvitaan kehon puhdistumista. Se on karvaan ja kutistavan makuinen aine, joka Chaudryn mukaan toimii erinomaisesti Kaphan poistajana ja maksan toiminnan tukijana.

Hän kertoo guggululla olevan kaksi tärkeää vaikutusta:

  1. Guggulu tehostaa maksan puhdistusominaisuuksia lisäämällä sytokromi P450-entsyymien määrää maksassa ja aktivoimalla sappisuoloja, mitkä erityisesti auttavat rasvojen poistumista maksasta.
  2. Se tukee painonhallintaa ja hillitsee ruoan mielitekoja. Käyttäjät ovat kokeneet mm. makeanhimon vähenemistä.

Tohtori Chaundry kertoo omakohtaisesta guggulun käyttökokemuksestaan. Käytön tulos hänellä itsellään oli, että ruoka ei enää hallinnut häntä, vaan hän hallitsi syömistään. Lisätietoja guggulusta täältä.

Jos kehossa on paljon kuona-aineita, kannattaa sitä ensin puhdistaa ayurvedisillä perusohjeilla ja esim. Triphala-valmisteella. Huomaa myös, että ayurvediset yrtit toimivat paremmin, kun ruoansulatus toimii ja kehon tukkoisuutta on helpotettu muillakin keinoin.

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.