Kokeile Kitcharia! Se on hyvin ravitseva sekoitus riisiä ja mung-dal -papuja. Voit lisätä siihen kasviksia mieltymystesi mukaan tai syödä sellaisenaan. Riisi ja mung-dal yhdistelmä tarjoaa proteiineja ja hivenaineita kehollesi. Mung dal-pavut ovat kuorittuja ja halkaistuja mung-papuja. Kun kuori on poistettu, ne ovat erittäin helposti sulavia ja aiheuttavat siten vain harvoin vatsavaivoja. Saat mung dalia, gheetä ja mausteseosta verkkokaupastamme ja itämaisista kaupoista.
- 0,5 dl mung dal-papuja
- 0,5 dl basmatiriisiä
- 4 dl vettä tai maun mukaan
- 1 – 2 tl gheetä (puhdistettua voita)
- 1 tl sitruunan tai limen mehua tai maun mukaan
- 2 tl Vata Churna mausteseosta
- 2 tl hienonnettua korianteria tai persiljaa
- suolaa
- (1 – 2 dl pilkottuja kasviksia, esim. porkkanaa, pinaattia, lehtikaalia, parsakaalia, parsaa, selleriä jne.)
- Huuhtele riisi ja mung dal siivilässä tai kattilassa. Pilko kasvikset.
- Lisää seokseen vesi ja kiehauta. Laske lämpötilaa, jotta se kiehuu hiljalleen noin 15-20 minuuttia.
- Lisää kasvikset, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä vielä 10 minuuttia.
- Laita ghee pannulle tai pieneen kattilaan, kuumenna se ja lisää mausteseos. Pyörittele lastalla maustetta kuumassa gheessä keskilämmöllä, varo ettei seos pala. Lisää seos keittoon.
- Lisää lopuksi sitruuna/limemehu ja tuore korianteri/persilja, sekoita.