Jälkiruoaksi tai joululahjaksi: tummasuklaa-taatelit marsipaanitäytteellä

Samhita

Tämä mainio ayurvedinen herkku sopii hyvin joulun aikaan. Näitä ei tarvitse syödä montaa! Kokeile terveellistä herkkua, joka rauhoittaa vataa ja pittaa.

  • 12 isoa tuoretta Medjool taatelia
  • 100 g marsipaania
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta (luomu)
  • 80 g tummaa suklaata
  • kookoshiutaleita koristeluun

Sekoita appelsiinin kuoriraaste marsipaanin nyppimällä, ja tee siitä 12 soikeaa palaa. Leikkaa taatelit auki pituussuunnassa ja poista siemen, älä halkaise osia erikseen. Laita marsipaanipala taatelin sisään. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta taatelit suklaassa, käytä apuna esim. haarukkaa.

Laita taatelit leivinpaperin päälle jäähtymään, ja ripota päälle kookoshiutaleita. Siirrä tarjoiluastialle ja nauti!

 

Heli Jurvanen

Heli Jurvanen

Artikkelien kirjoittaja Heli Jurvanen on työskennellyt ayurvedan parissa yli kaksikymmentä vuotta. Heli on työskennellyt Maharishi Ayurveda -hoitajana sekä - terveysneuvojana yksityisvastaanotollaan ja Lääkäriasema Sofianovassa Helsingissä. Koulutukseltaan Heli on sairaanhoitaja (AMK), kuntoutuksen ohjaaja ja ayurveda-konsultti.

0
    0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan