Samhitan tarina

Samhitan tarina alkoi jo vuonna 1994, kun Arja Skalski aloitti tuotteiden maahantuonnin.  Arja oli silloin toiminut pari vuotta Maharishi Ayurveda -konsulttina, ja halusi tarjota konsultaatioasiakkailleen markkinoiden laadukkaimmat tuotteet ruokavalio- ja elämäntapaohjeiden tueksi.

Arja on todellinen Ayurvedan pioneeri - hän on kautta aikain ensimmäinen suomalainen Ayurveda-konsultti. Arjan laaja yrttituntemus, erityisherkät ”Nadividyan-sormet” ja kokonaisvaltainen ymmärrys terveydestä raivasi Ayurvedalle nopeasti kasvavaa suosiota Suomessa. Arja teki uransa aikana tuhansia konsultaatioita ja juuri Arjalta tuhannet suomalaiset kuulivat ensi kertaa sanat vata, pitta ja kapha.

Samhitan toiminnan jo vakiinnuttua, Heli Jurvanen valmistui Ayurveda-konsultiksi vuonna 1999. Arja otti hänet heti ”siipiensä suojaan”. Arjan ja Helin ystävyys ja yhteistyö on jatkunut tähän päivään asti – ja jatkuu yhä, vaikka Arja on jo hyvin ansaitulla eläkkeellä. Heli on toiminut Ayurveda-hoitajana vuosina 1995-1998 Euroopan parhailla Ayurveda-klinikoilla (mm. Bad Ems, Saksa; Valkenburg, Hollanti ja Seelisberg, Sveitsi), ja suorittanut Bachelor of Ayurveda -tutkinnon. Hänen kauttaan Suomeen ja Samhitalle on saatu Euroopan parasta Ayurveda-osaamista.

Tällä hetkellä tuomme Ayurveda-tuotteet maahan Euroopasta, pääosin samalta valmistajalta kuin jo vuonna 1994. Näin voimme taata tuotteiden laadun ja jäljitettävyyden. Olemme ylpeitä siitä, että nämä tuotteet tehdään alkuperäisten reseptien mukaan, valmistusprosesseja lyhentämättä ja laadukkaita raaka-aineita käyttäen. Kun pedanttiudestaan tunnettu Arja aikanaan teki päätöksen Ayurveda-tuotteiden tuonnista ja myynnistä, hän sanoi, että ”jos jotain tuodaan, niin sitten vain parasta”. Tästä olemme pitäneet kiinni – ja pidämme vastakin.