Asafoetida, luomu

13,20 

Varastossa

70 g

TUOTEKUVAUS

Kuin sipuli tai valkosipuli, mutta meditatiivisempi”

 Asafoetidaa (hingiä tai hajupihkaa) käytetään ayurvedisenä mausteena korvaamaan sipulia ja valkosipulia. Hajupihkan tuoksu on tuoreena voimakas, suomalaiselle aika ”eksoottinen”.  Se on lämmittävä mauste, jossa on miedosti tulinen maku. Sen maku on parhaimmillaan, kun kuumennat sitä hetken gheessä ennen ruokaan lisäämistä. Kypsennyksen jälkeen asafoetida tuo ruokaan miedon sipulimaisen/valkosipulimaisen maun. Se tasapainottaa vataa ja kaphaa, ja on vatsalle ystävällinen – sen sanotaan auttavan krampeissa ja vähentävän suolistokaasuja. Hajupihka nähdään ayurvedassa rajas-ominaisuutta ilmentäviä sipulia ja valkosipulia sopivampana mausteena erityisesti henkistä tasapainoa tavoitteleville.

Asafoetida on voimakastuoksuista pihkaa, jota saadaan pirunkeltaputki-kasvista (Ferula assa-foetida). Pirunkeltaputki on porkkanan sukulaiskasvi. Maitomainen pihka saadaan kasvin rungosta ja juuresta. Tämä pihka kuivataan sitten sellaisenaan ja jauhetaan mausteeksi.

Tämä asafoetida-valmiste on sekoitus jauhettua asafoetidaa ja sarviapilaa. Huomaa iso pakkauskoko.

AINESOSAT & RAVINTOSISÄLTÖ

Jauhettu sarviapilan siemen 70 %, hajupihka 30 %.

VALMISTUSVINKIT
HUOMAUTUKSET

yksikköhinta 5,00/100 g

HUOM! Hajupihka on erittäin riittoisaa: veitsen kärjellinen riittää!

Sopii erityisesti papu- ja linssiruokien mausteeksi.

KATSO MYÖS NÄMÄ TUOTTEET
Liver Care (MA579)

Liver Care (MA579)

24,00 

Varastossa

Suitsuke

Suraj Mysore -santelisuitsuke

2,00 

Varastossa

Triphala Plus luomu (MA505)

18,90 44,00 

Poista
guggul

Guggulu luomu

19,80 

Varastossa